Το κτήριο της γερμανικής Βουλής (Reichstagsgebäude)
Το κτήριο της γερμανικής Βουλής, που στα Γερμανικά ονομάζεται Reichstagsgebäude, είναι μοναδικό.
Κανένα άλλο κτήριο στη Γερμανία δεν περιλαμβάνει, σε λίγα μόνο τετραγωνικά μέτρα, το σύνολο της πολυτάραχης σύγχρονης ιστορίας της Γερμανίας.
Τα πρώτα χρόνια, μετά την ενοποίηση της Γερμανίας το 1871, η γερμανική Βουλή στεγαζόταν σε ένα πρόχειρο κτήριο, σε κάποιο άλλο σημείο του Βερολίνου. Οι βουλευτές ζήτησαν από τον τότε αυτοκράτορα της Γερμανίας την ανέγερση ενός μόνιμου κτηρίου για τις συνεδρίες της Βουλής. Ο τότε αυταρχικός αυτοκράτορας της Γερμανίας δεν ενθουσιάστηκε καθόλου με την ιδέα, διότι πίστευε πως μόνο ο ίδιος εκπροσωπούσε τη Γερμανία. Τελικά, επέτρεψε την ανέγερση του κτηρίου, με μία προϋπόθεση.
Το κτήριο της γερμανικής Βουλής και η «παραξενιά» του
Το κτήριο της γερμανικής Βουλής ανεγέρθη μετά από τη συγκατάθεση του αυτοκράτορα. Η προϋπόθεση γι’ αυτήν την ανέγερση ήταν λίγο «παράξενη». Απέτησε το κτήριο της γερμανικής Βουλής να έχει είσοδο που να βλέπει προς την αντίθετη πλευρά του παλατιού του. Το παλάτι του αυτοκράτορα βρισκόταν 1,5 χιλιόμετρο μακριά από το κτήριο της γερμανικής Βουλής, στην καρδιά του Βερολίνου! Έτσι, η γερμανική Βουλή είναι ίσως η μοναδική Βουλή στον κόσμο, με κεντρική είσοδο που δεν κοιτάζει προς το κέντρο της πόλης, αλλά προς την αντίθετη πλευρά.
Το κτήριο της γερμανικής Βουλής της Reichstag ολοκληρώθηκε το 1894, μετά από δέκα χρόνια εργασιών. Έχει μήκος 137 μέτρα και πλάτος 104. Πρόκειται για ένα μείγμα πολλών αρχιτεκτονικών στιλ. Όπως, δηλαδή, επέβαλλαν οι αντιλήψεις του ιστορισμού στον ύστερο 19ο αιώνα. Κυριαρχεί, όμως, το νεοαναγεννησιακό στοιχείο. Κάτι που διαφαίνεται και στους πύργους, στις τέσσερις γωνίες του κτηρίου. Ο μεγαλόπρεπος, ορθογώνιος τρούλος ήταν η «περηφάνια» του κτηρίου.
Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα και κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη γερμανική γλώσσα και κουλτούρα.
Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).
Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.
Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.
https://www.youtube.com/watch?v=46XZoYdq4bs