Σήμερα η στήλη μας σχολιάζει τα έθιμα της Κίνας. Ένα από αυτά είναι και η γιορτή των ερωτευμένων στην Κίνα. Η γιορτή των ερωτευμένων στην Κίνα, είναι κάτι αντίστοιχο με τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου στη Δύση. Ονομάζεται επίσης «γιορτή της έβδομης νύχτας». Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι γιορτάζεται κάθε χρόνο την έβδομη ημέρα του έβδομου σεληνιακού μήνα.
Βασικά, η συγκεκριμένη γιορτή είναι με μία πολύ ρομαντική ιστορία. Μάλιστα θυμίζει αρκετά την ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας.
Σύμφωνα με την παράδοση
Ένας κτηνοτρόφος έχασε τους γονείς του από την παιδική του ηλικία και εκδιώχθηκε από το σπίτι από την αδελφή του. Μια νεράιδα τον ερωτεύτηκε. Έτσι, μια μέρα ήρθε μυστικά στη γη για να γίνει η σύζυγός του. Αργότερα, απέκτησαν ένα γιο και μια κόρη και ζούσαν μια ήσυχη και ευτυχισμένη ζωή. Δυστυχώς όμως, ο ουράνιος αυτοκράτορας το ανακάλυψε. Έστειλε λοιπόν την αυτοκράτειρα Wang στη γη για να φέρει τη νεράιδα πίσω στον Ουρανό. Όταν η γυναίκα του εξαφανίστηκε, ο κτηνοτρόφος πήρε τα παιδιά τους και έτρεξε να τη βρει με τη βοήθεια ενός ιερού βοδιού. Μόλις όμως πλησίασε τη σύζυγό του, η αυτοκράτειρα Wang σχεδίασε με τη φουρκέτα της μια γραμμή, η οποία έγινε ουράνιος ποταμός. Έτσι, ο κτηνοτρόφος και η σύζυγός του χωρίστηκαν από τον ποταμό. Απελπισμένοι, άρχισαν και οι δυο να φωνάζουν. Η μεγάλη τους αγάπη άγγιξε τα πουλιά. Αμέσως, χιλιάδες πουλιά συγκεντρώθηκαν στον ποταμό σχηματίζοντας μια γέφυρα για να σμίξουν και πάλι οι ερωτευμένοι. Συγκινημένη από αυτή τη σκηνή, η αυτοκράτειρα Wang επέτρεψε στους δύο εραστές να συναντιούνται στη γέφυρα το έβδομο βράδυ του 7ου σεληνιακού μήνα κάθε έτους. Έτσι γεννήθηκε η 7η Νύχτα της 7ης Σελήνης.
Η γιορτή των ερωτευμένων στην Κίνα γιορτάζεται με συγκεκριμένους τρόπους. Συγκεκριμένα, τα κορίτσια επιδεικνύουν τις οικιακές τους δεξιότητες και ετοιμάζουν πιάτα γεμάτα με φρούτα. Εξάλλου, τα ζευγάρια πηγαίνουν στο ναό για να ζήσουν την ευτυχία της γιορτής. Επίσης κανονίζουν δείπνο σε πολυτελή εστιατόρια.
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι πολλά ζευγάρια επιλέγουν τη συγκεκριμένη ημερομηνία για να τελέσουν το γάμο τους.
Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus.
Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.
Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά και παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου, αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.
Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.
Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.
Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).
Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, , τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.
Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.