Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, είναι μια ημερομηνία-κλειδί στην παγκόσμια οικολογική ατζέντα. Θεσπίστηκε το 1972 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, και έχει ως στόχο να αφυπνίσει την παγκόσμια συνείδηση και δράση υπέρ του περιβάλλοντος. Κάθε χρονιά, αυτή η Παγκόσμια Ημέρα επικεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο θέμα, παρουσιάζοντας τις πιο επείγουσες προκλήσεις της επικαιρότητας.

Για το 2024, κεντρικό θέμα είναι η «Αποκατάσταση των Οικοσυστημάτων», υπογραμμίζοντας την επείγουσα ανάγκη να αναζωογονηθούν τα φυσικά ενδιαιτήματα  που έχουν υποβαθμιστεί ή καταστραφεί από την ανθρώπινη δραστηριότητα. Η αποκατάσταση των οικοσυστημάτων όχι μόνο συμβάλει στη βιοποικιλότητα, αλλά βοηθά επίσης στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, βελτιώνει την ποιότητα του νερού και του αέρα, και επιφέρει οικονομικά και κοινωνικά οφέλη.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται με πληθώρα εκδηλώσεων σε ολόκληρο τον κόσμο. Η συμμετοχή όλων μας είναι πολύ σημαντική.

Εμείς, ως εκδόσεις Primus, δεν επιδιώκουμε απλώς να περιορίζουμε κάθε μέρα το αρνητικό μας αποτύπωμα στο περιβάλλον, αλλά προσπαθούμε να αφήνουμε ένα πολύ θετικό αποτύπωμα στους σπουδαστές που χρησιμοποιούν τις μεθόδους μας. Έτσι, σε κάθε επίπεδο, το περιβάλλον αποτελεί πάντα ένα από τα σημαντικότερα θέματα που λειτουργούν ως φορείς μετάδοσης της γνώσης της ιταλικής και ισπανικής γλώσσας. Για παράδειγμα, στο βιβλίο μας español puesto En práctica-1 Libro del alumno, θα βρεις μια ολόκληρη ενότητα με θέμα Cuidemos el hogar que compartimos (Ας φροντίσουμε το σπιτικό που μοιραζόμαστε). Σε αυτή την ενότητα, θα βρεις τρόπους να λειτουργείς πιο πράσινα, λεξιλόγια που αφορά στην οικολογία τον εθελοντισμό, τα ζώα και τα οικοσυστήματα. Και όλα στα ισπανικά!

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.