16 Ιουνίου 2024

Η Γιορτή του πατέρα

Γιορτή  πατρικής φροντίδας και αγάπης

Πρόκειται για μια γιορτή όπου αναγνωρίζεται η σημασία της πατρικής παρουσίας και της επιρροής της στην ανάπτυξη και την ευημερία των παιδιών.

Η 3η Κυριακή του Ιουνίου είναι αφιερωμένη στην γιορτή του πατέρα στη χώρα μας, στις ΗΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στον Καναδά.

Οι ημερομηνίες εορτασμού διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Στη Δανία γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου που είναι η ημέρα εορτασμού του Συντάγματος.

Στις καθολικές χώρες όπως η Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία γιορτάζεται στις 19 Μαρτίου που είναι η ημέρα εορτασμού του San Giuseppe, πατέρα του Ιησού.

Στη Γερμανία γιορτάζεται 40 ημέρες μετά το Πάσχα.

Την ιδέα για την καθιέρωση της γιορτής του πατέρα εμπνεύστηκε μια γυναίκα η Αμερικανίδα Sonora Smart Dood από την γιορτή της μητέρας.

Ήθελε να τιμήσει τον πατέρα της ο οποίος μετά τον θάνατο της μητέρας της, μεγάλωσε μόνος του εκείνη και τα 5 αδέρφια της.

Για πρώτη φορά γιορτάστηκε στις 19 Ιουνίου 1910, η ημερομηνία δεν ήταν καθόλου τυχαία καθώς στις 19 Ιουνίου γιόρταζε ο πατέρας της τα γενέθλιά του.

Το 1966 καθιερώθηκε η  3η Κυριακή του Ιουνίου ως ημέρα γιορτής του πατέρα στην Αμερική.

Το 1972 η γιορτή του πατέρα καθιερώθηκε ως εθνική γιορτή στις ΗΠΑ.

Αυτή την ημέρα είναι μια ευκαιρία να εκφράσει κάθε παιδί την ευγνωμοσύνη του και την αγάπη του. Όμως είναι και μια ακόμη ευκαιρία να τιμήσουμε εκείνους τους πατέρες που λείπουν από κοντά μας.

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.