20 Ιουνίου: Παγκόσμια ημέρα Προσφύγων

20 Ιουνίου: Παγκόσμια ημέρα Προσφύγων

Είναι μια ημέρα αναγνώρισης και τιμής των προσφύγων σε όλο τον κόσμο.

Η δύναμή τους, το κουράγιο τους και η προσαρμοστικότητά τους σε ένα αβέβαιο μέλλον τους καθιστά ήρωες μιας σύγχρονης πραγματικότητας.

Πρόκειται για ανθρώπους που δεν γνωρίζουν αν θα επιστρέψουν στον τόπο τους ,στην καθημερινότητά τους και σε ότι είχαν χτίσει μέχρι εκείνη την στιγμή που τα εγκατέλειψαν όλα. Δεν γνωρίζουν ακόμη αν στην νέα χώρα που έχουν βρεθεί θα καταφέρουν να επιβιώσουν και να εγκατασταθούν μόνιμα. Για τον λόγο αυτό, μπορούμε με σιγουριά να μιλάμε για μια ημέρα ευαισθητοποίησης για τις συνθήκες που αυτοί οι άνθρωποι αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν.

Είναι μια ημέρα έκφρασης αλληλεγγύης προς εκείνους που αντέχουν σε συνθήκες με περιορισμένη πρόσβαση σε καθαρό νερό, υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση.

Είναι μια ημέρα κατανόησης και συμπαράστασης στα εκατομμύρια ανθρώπων  που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το σπίτι τους , τις οικογένειες τους, την πατρίδα τους λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών όπως πόλεμοι, διωγμοί ή φυσικές καταστροφές. Δυστυχώς η κλιματική αλλαγή γίνεται ένας ακόμη παράγοντας που οδηγεί στην προσφυγιά.

Η ενσωμάτωση σε μια νέα χώρα είναι μια διαδικασία αρκετά πολύπλοκη εξαιτίας της γλώσσας, της αποδοχής από την τοπική κοινωνία καθώς επίσης εξαιτίας της δυσκολίας στην ανεύρεση εργασίας αλλά και στην προσαρμογή σε διαφορετικά ήθη και έθιμα.

Ο καθένας από εμάς μπορεί να στηρίξει τους πρόσφυγες πραγματοποιώντας εθελοντικές δραστηριότητες όπως και δωρεές.

Η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και η βοήθεια για να αρχίσουν μια νέα ζωή είναι καθήκον όλων μας.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.