Ημέρα φιλίας

Η φιλία είναι ένας σπουδαίος δεσμός που πηγαίνει πιο πέρα από την απλή συντροφιά. Είναι ένας δεσμός εμπιστοσύνης και αμοιβαίας υποστήριξης που σφυρηλατείται  με το χρόνο, βασιζόμενος στον σεβασμό, την κατανόηση και την αγάπη.

Η φιλία υμνήθηκε σε όλο το διάβα της ιστορίας, από τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους μέχρι τους σύγχρονους λογοτέχνες.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας, παραθέτουμε μερικές σκέψεις πάνω στη φιλία, οι οποίες διατυπώθηκαν από κορυφαίους Ισπανούς συγγραφείς:

Amistades que son ciertas nadie las puede turbar (Φιλίες που είναι αληθινές κανείς δεν μπορεί να τις διαταράξει).  Miguel de Cervantes (1547-1616).

El amigo ha de ser como la sangre, que acude luego a la herida sin esperar a que le llamen (Ο φίλος πρέπει να είναι όπως το αίμα, που σπεύδει αμέσως στην πληγή χωρίς να περιμένει να το καλέσουν). Francisco de Quevedo (1580-1645)

Es parentesco sin sangre una amistad verdadera (Είναι συγγένεια δίχως αίμα μια αληθινή φιλία). Pedro Calderón de la Barca (1600-1681) 

La amistad multiplica el bien de la vida y divide el mal (Η φιλία πολλαπλασιάζει το καλό της ζωής και διαιρεί το κακό). Baltasar Gracián (1601-1658)

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.