Orzata: Ένα Διεθνές Ρόφημα με Παράδοση

Η Orzata, το δροσιστικό και γλυκό ρόφημα από σιρόπι αμυγδάλου, δεν είναι μόνο δημοφιλές στην Καλαβρία, αλλά απολαμβάνεται και σε πολλές άλλες χώρες ανά τον κόσμο. Είναι ένα ρόφημα χωρίς αλκοόλ, vegan και αναγνωρίζεται από τη χαρακτηριστική μυρωδιά του αμυγδάλου.

Μάλτα: Ruggata

Στη Μάλτα, η orzata είναι γνωστή ως “Ruggata“, αποτελεί ένα δημοφιλές καλοκαιρινό ρόφημα ενώ σε αυτή τη παραλλαγή προσθέτουν και γαρύφαλλο. Μπορείτε να τη βρείτε σε τοπικές καφετέριες και παραδοσιακά καφενεία.

Γαλλία: Orgeat

Στη Γαλλία, το ρόφημα αυτό είναι γνωστό ως “Orgeat”, είναι παρόμοιο με το Ιταλικό ρόφημα και χρησιμοποιείται κυρίως σε κοκτέιλ όπως το δημοφιλές Mai Tai. Μπορείτε να το βρείτε σε καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια που προσφέρουν παραδοσιακά και σύγχρονα κοκτέιλ.

Μεξικό: Horchata de arroz

Στο Μεξικό, η orzata είναι γνωστή ως “Horchata de arroz” και παρασκευάζεται συνήθως με ρύζι, κανέλα και βανίλια, εκτός από αμύγδαλα. Είναι ένα πολύ δημοφιλές ρόφημα που σερβίρεται σε ταβέρνες, καφετέριες και δρόμους, ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ισπανία: Horchata de Chufa

Στην Ισπανία η orzata είναι γνωστή ως “Horchata de Chufa” και παρασκευάζεται από το τοπικό καρύδι chufa (τίγρη καρύδι). Είναι ένα παραδοσιακό ρόφημα που μπορείτε να βρείτε σε horchaterías (ειδικά καταστήματα για horchata) και καφετέριες.

Ανακαλύψτε την παγκόσμια γοητεία της orzata σε αυτά τα καταπληκτικά μέρη και απολαύστε τη μοναδική της γεύση που συνδέει πολιτισμούς και παραδόσεις. Είτε βρίσκεστε στη Μάλτα, τη Γαλλία, το Μεξικό ή την Ισπανία, η orzata σας περιμένει να την ανακαλύψετε και να την απολαύσετε!

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.