Παράξενα έθιμα φαγητού σε όλον τον κόσμο
Τα παράξενα έθιμα φαγητού ανά τον κόσμο είναι πολλά. Όποιος ταξιδεύει στο εξωτερικό μπορεί να διαπιστώσει ότι κάθε λαός έχει τα δικά του παράξενα έθιμα φαγητού. Βέβαια, μπορεί σε εμάς να φαίνονται παράξενα, αλλά στις παρακάτω χώρες είναι απολύτως φυσιολογικά. Ένα ταξίδι, λοιπόν, στα παράξενα έθιμα φαγητού θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε γκάφες.
Στην Κίνα, σε ένδειξη καλών τρόπων, δεν αδειάζεις το πιάτο σου, εκτός εάν πρόκειται για ρύζι. Διαφορετικά, πρέπει πάντα να αφήνεις κάτι, γιατί αλλιώς θα φανείς εξαιρετικά πεινασμένος. Μάλιστα, το ρέψιμο μετά το φαγητό δηλώνει ότι το έχεις απολαύσει.
Όλοι γνωρίζουμε ότι στην Κίνα πίνουν πολύ τσάι. Έτσι, για να μην χαθεί η γεύση του τσαγιού από τα συστατικά των απορρυπαντικών, πλένουν την τσαγιέρα μόνο με νερό και με μια ειδική άμμο, χωρίς να χρησιμοποιούν σαπούνι.
Στην Πορτογαλία θεωρείται μεγάλη προσβολή εάν ζητήσεις αλατοπίπερο για το φαγητό σου, σε περίπτωση που δεν βρίσκεται στο τραπέζι. Ειδικά εάν πρόκειται για τις στρογγυλές κροκέτες ψαριού, τα λεγόμενα «pasteis de bacalhau».
Στην Ισπανία δεν είναι σωστό να βουτήξεις το ψωμί στην σούπα σου. Επίσης, οι Ισπανοί έχουν πολύ αργούς ρυθμούς στο τραπέζι. Συγκεκριμένα, απολαμβάνουν το φαγητό τους συζητώντας. Έτσι, δεν σηκώνονται αμέσως μετά το φαγητό. Αυτός ο χρόνος που αφιερώνουν στο τραπέζι ονομάζεται «sobremesa».
Στην Ιταλία, δεν συνηθίζουν να κόβουν στη μέση τα σπαγγέτι για να τα βράσουν. Μάλιστα, προτιμούν να μην είναι πολύ βρασμένα (al dente).
Στη Ρωσία, κατά τη διάρκεια του γεύματος, κανόνας καλής συμπεριφοράς είναι να έχουν και τα δυο χέρια πάνω στο τραπέζι.
Στις ισλαμικές χώρες, όταν μας καλέσουν για φαγητό, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να προσφέρουμε σαν δώρο μαγειρεμένο φαγητό. Πράγματι, κάτι τέτοιο θεωρείται προσβολή στη νοικοκυρά.
Στο Μεξικό, τα τάκος τρώγονται με τα χέρια αφού τα βουτήξουν με τις άκρες των δαχτύλων μέσα στη σάλτσα που τα συνοδεύει.
Αντίθετα, στη Χιλή, δεν συνηθίζουν να τρώνε με τα χέρια. Πράγματι, χρησιμοποιούν μαχαιροπήρουνα ακόμα κι όταν τρώνε πίτσα, χάμπουργκερ, ή τηγανιτές πατάτες.
Στις Σχολές Καπάτου αρχίσαμε από το 1983 να διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα. Μέσα σε αυτά τα χρόνια πορευόμαστε μαζί με τους μαθητές μας στην κοινή αυτή επιθυμία να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο, να ανεβάσουμε το βιοτικό επίπεδο.
Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).
Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.
Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.