IL GIRO D’ITALIA

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου με έναν από τους πιο θρυλικούς αγώνες ποδηλασίας, τον Γύρο της Ιταλίας! Αυτός ο εμβληματικός αγώνας είναι μια από τις πιο δημοφιλείς διοργανώσεις της χώρας και συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους της Ευρώπης, μαζί με το ‘Tour de France’ στη Γαλλία και τη ‘Vuelta a España’ στην Ισπανία.

Ο Γύρος της Ιταλίας έχει τις ρίζες του βαθιά στην ιστορία, όταν η ποδηλασία (il ciclismo) ήταν πιο δημοφιλής ακόμα και από το ποδόσφαιρο (il calcio). Ξεκίνησε στις 13 Μαΐου 1909 και από τότε διεξάγεται κάθε χρόνο από τον Μάιο έως τον Ιούνιο.

Ο Αγώνας

Ο αγώνας διαρκεί περίπου 3 εβδομάδες και είναι ένα εντυπωσιακό και συναρπαστικό γεγονός που οργανώνεται από την αθλητική εφημερίδα ‘Gazzetta dello Sport’. Οι ποδηλάτες διασχίζουν μεγάλο μέρος της Ιταλίας, αντιμετωπίζοντας δύσκολες ανηφόρες στις Άλπεις και τις Δολομίτες, αλλά και τις καταπράσινες πεδιάδες όπου πλήθος οπαδών ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες. Αυτό το επικό γεγονός προσελκύει ποδηλάτες από όλο τον κόσμο που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία.

Το Βραβείο

Ο νικητής του Γύρου της Ιταλίας κερδίζει το διάσημο ροζ μπλουζάκι ‘Maglia Rosa’, το οποίο φοράει ο ηγέτης του αγώνα. Άλλα σημαντικά βραβεία είναι το ‘Maglia Azzurra’ για τον καλύτερο αναβάτη στα βουνά και το ‘Maglia Bianca’ για τον καλύτερο νεαρό αναβάτη κάτω των 25 ετών.

Στο βιβλίο Incontri Italiani B2 των εκδόσεων PRIMUS, που στοχεύει στην απόκτηση της πιστοποίησης της ιταλικής γλώσσας (Certificazioni di lingua italiana), περιλαμβάνεται ένα κεφάλαιο αφιερωμένο στο ποδήλατο (la bicicletta), το σπορ που μαγεύει τη νέα γενιά. Ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε την μαγεία του Γύρου της Ιταλίας και να ενισχύσετε τις γλωσσικές σας δεξιότητες!


Πιάστε τα ποδήλατά σας και ελάτε να γιορτάσουμε μαζί!

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.