ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΩΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας – (Universidade de Lisboa)

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΩΝ ΩΣ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ (CAPLE) είναι μια οργανική μονάδα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Λισαβόνας, με δικό της καταστατικό και επιστημονική αυτονομία.

 Η CAPLE είναι ο μόνος πορτογαλικός φορέας που αξιολογεί και πιστοποιεί γραπτές και προφορικές δεξιότητες στα Πορτογαλικά ως ξένη γλώσσα (PLE) για διαφορετικούς σκοπούς: σπουδές, πρόσβαση σε ακαδημαϊκή καριέρα, εργασία σε διαφορετικούς τομείς δραστηριότητας, απόκτηση Πορτογαλικής υπηκοότητας κ.λπ. Η πιστοποίηση CAPLE αποτελεί επομένως μια λειτουργία προς την κοινότητα γενικότερα, συμβάλλοντας στην κινητικότητα των πολιτών και την κοινωνική τους ένταξη σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο.

 Η CAPLE ακολουθεί, στην πρακτική της αξιολόγησης και πιστοποίησης, τα πρότυπα ποιότητας της Ένωσης Δοκιμαστών Γλωσσών στην Ευρώπη (ALTE), της οποίας το Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας είναι συν ιδρυτικό και πλήρες θεσμικό μέλος και όπου εκπροσωπείται από την CAPLE, με πρυτανική απόφαση.

 Οι εξετάσεις του CAPLE χωρίζονται σε 4 μέρη, τα οποία καλύπτουν τις ικανότητες
κατανόησης και παραγωγής του γραπτού και του προφορικού λόγου. Για περισσότερες πληροφορίες για τη δομή της εξέτασης σε κάθε επίπεδο, συμβουλευτείτε τις αντίστοιχες ιστοσελίδες του CAPLE (διαθέσιμες και στα Αγγλικά): CIPLE [1] (A2), DEPLE [2] (B1), DIPLE [3] (B2), DAPLE [4] (C1) και DUPLE [5] (C2).

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.